06-20-777-6820 herholdagi@gmail.com

Gyakran Ismételt Kérdések

 

  1. Mire van szükségem az autósiskolába való beiratkozáskor?

Orvosi alkalmassági háziorvostól (7.200Ft).

Elarning tananyag és kreszvizsga díj (50.000Ft)

Legyen nálad érvényes személyi és lakcímkártya.

 

  1. Hogyan zajlik a KRESZ vizsgára való felkészülés?

Ennek két módja van. Az egyik a tantermi oktatás, mely az autósiskolánknál nem elérhető. A másik az online, otthonról végezhető felkészülés E-learning tananyag segítségével.

 

  1. Mennyi ideig tart a KRESZ vizsgára való felkészülés?

KRESZ vizsgára lehet jelentkezni, ha a tananyag tesztkérdéseire helyest választ adtunk. Ennek ideje egyénfüggő. Elvégezhető pár nap alatt is az E-learning, de tarthat több hétig is. A rendelkezésre álló időtartam nem haladhatja meg a 180 napot. Nagyon fontos tudni, hogy a tananyaggal végzett online aktivitás maximum 72 óra. Ezért ha nagyon kell arra figyelni, hogy ha nem tanulsz, lépj ki a programból.

 

  1. Mi a helyzet, ha másik Autósiskolánál végeztem az KRESZ tanfolyamot?

Képzési igazolás szükséges attól az iskolától, ahol a KRESZ vizsga történt. Mindkét példányt oda kell adni a befogadó autósiskola ügyintézőjének!

 

  1. Hol tehetek elsősegélynyújtási vizsgát?

Iskolánk rendszeresen indít vizsgára való felkésztő foglalkozásokat, és vizsgázni a Magyar Vöröskereszt kijelölt vizsgahelyein lehet. A vizsgára jelentkezéshez minden segítséget biztosítunk (online regisztráció, jelentkezési lap, csekk). A Vöröskereszt által kiadott és ajánlott Elsősegélynyújtási könyv az iskolánknál megvásárolható.

 

  1. Mi a teendőm, ha úgy döntök, másik autósiskolánál folytatom tanulmányaimat?

Az iskolavezetőtől kell kérni a két példányos képzési igazolást. Ennek szinte valamennyi iskolánál költsége van, melynek összege nagyságrendben eltérhet. Nálunk e rendkívüli adminisztrációs költség: 5000 Ft

 

  1. Mennyi idő a jogosítvány megszerzése?

Amennyiben a KRESZ vizsga sikerült (lásd 3.pont), autósiskolánknál átlagosan 3 hónap az elő forgalmi vizsgára bocsátás időpontja. Ez a kötelező 30 órás gyakorlatot foglalja magába, heti 1-2 alkalmas gyakoriságággal (1 alkalom 2 óra azaz 2x50perc). Mivel eltérő képességekkel és időbeosztással érkeznek a tanulók, az említett 3 hónap csak irányadó, nem ígéret.